Национален протест срещу войната по пътищата се провежда днес в

...
Национален протест срещу войната по пътищата се провежда днес в
Коментари Харесай

Национален протест срещу войната по пътищата в цялата страна

Национален митинг против войната по пътищата се организира през днешния ден в цялата страна. Близки и родственици на починали при произшествия блокираха основни булеварди и пътни артерии.

Хората влязоха в община „ Илинден “ с претенции против войната на пътя

Протестиращите упорстват за незабавни законодателни промени , по-добра инфраструктура, строги наказания и присъди за водачи, предизвикали произшествия.

В самодейността с начален час 11 ч. се включиха поданици Варна, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Шумен, София.

Вълната от неодобрение отключи злополуката на столичния бул. „ Сливница “ на 8 май, при която 18-годишен водач лиши живота на 24-годишната Ани и 22-годишния Явор .

В София през днешния ден митингът още веднъж блокира бул. „ Сливница “.

Снимка: btvnovinite.bg

Във Варна почернени фамилии се събраха на пешеходната пътека, където преди 12 години загина  20-годишната Лора, блъсната от моторист. Към тях се приесъдиниха и мотоклубове.

В Бургас десетки протестиращи затвориха пътя за Созопол – на мястото, на което преди 3 години водач на рейс блъсна и умъртви на място двама души. Въпреки че придвижването трябваше да бъде отбито по обходен маршрут, се образува колона от коли.

Снимка: btvnovinite.bg

В Хасково митингът блокира изхода на града в посока Димитровград. Близки и другари на жертви на произшествия желаеха по-строги санкции и по-бързо правораздаване.

Снимка: btvnovinite.bg

Десетки се събраха и пред общината в Стара Загора в памет на Мария, която губи живота си в злополука с недееспособен лидер преди две години в околност Бяла река край Калофер. С балони и бели рози означиха и днешния ден, на който Мария трябваше да навърши 19 години, а след 2 дни да бъде и абитуриентка. 

В Шумен събралите се блокираха кръгово кръстовище на бул. „ Симеон Велики “ в Шумен, където предходната есен при тежка злополука живота си загуби 22-годишна жена. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР