Национален протест срещу високите цени на горивата започна в столицата

...
Национален протест срещу високите цени на горивата започна в столицата
Коментари Харесай

Протестът срещу високите цени на горивата се сля с протест срещу кабинета СНИМКИ

Национален митинг против високите цени на горивата стартира в столицата на площад " Александър Невски " в София. Исканията на жителите е цените на дизела и бензина да са под 2 лв., а газта под 1 лев. Протестиращите се сляха и с друга група протестиращи, проведени от Движение за права и свободи с искане за оставка на държавното управление. Носят флагове – националния байрак и този на Европейския съюз, чуват се освирквания.

Друга част от протестиращите са превозвачи с искане за по-ниски цени на горивата. Те са издигнали плакати с надписи: „ Стига безпътие “, „ Превозвачите излизат във почивка “, „ Регулирайте, овладейте инфлацията “, „ Исканията неразбрани, хората обрани “.

Протестът ни не е политически, напълно стопански е и поддържаме справедливото искане на българските жители за по-ниска цена на горивото, сподели за Българска телеграфна агенция Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Искаме настоящи, естествени цени на горивата, тъй че да бъдат налични за всеки български жител, добави тя.

Засилени са ограниченията за сигурност в региона. Сградата на Народното събрание е оградена с железни решетки. Полиция следи за съблюдаване на реда.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР