Национален протест срещу убийствата по пътищата ще се състои пред

...
Национален протест срещу убийствата по пътищата ще се състои пред
Коментари Харесай

Майки на загинали деца излизат днес на протест пред Народното събрание

Национален митинг против убийствата по пътищата ще се състои пред Народното събрание през днешния ден, съобщи dariknews.bg.

Протестът се чака да бъде съпроводен и с обсада на Орлов мост.

Хората излизат на следващ митинг, откакто двама младежи починаха при тежка злополука на пешеходна пътека на бул. „ Сливница “ в София.

Жестокият случай стана на 8 май през нощта.

 

За поредна вечер жители затвориха за придвижване част от бул. " Сливница " в столицата в памет на починалите там двама млади пешеходци. По булеварда стартира и инспекция за сигурността на придвижването.

Движението по бул. " Сливница " и по бул. " Константин Величков " е затворено. Много хора дружно с децата си се събраха на лобното място на двамата младежи пешеходци, които починаха на 8 май, откакто бяха блъснати от кола, която се движеше по бул. " Сливница " с висока скорост.

Днес от 11.30 ч. пред Народното събрание ще бъде националният митинг, който се провежда от майки на починали деца.

Екипи на Центъра по транспортни политики и на Столичната община ревизират маркировката, плътността на пътя. Дончо Барбалов, зам-.кмета и по превоза са на място, както и Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

" Европейският център за транспортни политики ще реализира така наречен целенасочена ревизия по пътна сигурност като ще бъдат тествани всички средства за сигнализации, положението на пътя. Докарали сме оптимално доста съоръжение, с което ще ревизираме осветеност, светлоотразителност, положение на пътните знаци. Сега се изтегляме от кръстовището, където са протестиращите, и отиваме към бул. " Константин Величков ", където ще започва инспекцията ", сподели Русинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР