Национален протест Системата убива – системата е блокирала“ ще се

...
Национален протест Системата убива – системата е блокирала“ ще се
Коментари Харесай

Нов голям протест на родителите на деца с увреждания идния вторник

Национален митинг „ Системата убива – системата е блокирала “ ще се организира на 2 октомври, вторник, от 17:30 часа на площад „ Народно заседание “ в София. Това оповестиха уредниците от Протестна самодейност „ СИСТЕМАТА НИ УБИВА “.

„ Обещания - самообладание - неистини - митинг! Няма различен метод, няма накъде! Няма! Търпението не е безпределно. Тази зима още веднъж ще умрат изоставени, отхвърлени, гладни, унизени, смазани хиляди. Хиляди ще останат по домовете си на ръба. Защо ли? “, споделят уредниците.

Недоволните родители означават още, че за последните 4 години са извършени 7 такива митинга, 120 дни палаткови лагери в цялата страна в очакване на воля за промяна, 90 дни очакване за приемане на Закона за персоналната помощ, обещан да се преглежда в комплект с останалите два нови закона, касаещи хората с увреждания – Закон за хората с увреждания и Закон за обществените услуги. Но резултат няма.

 

КАЗВАМЕ СТИГА! КРАЙ! ОТБЛОКИРАЙТЕ СИСТЕМАТА! Крайният период настъпи! Достатъчно чакахме и цивилизовано се държахме, задоволително съдействахме и ви търпяхме! СПРЕТЕ С ЛЪЖИТЕ! И ще спрем с митингите...

ОТНОВО ЗАЯВЯВАМЕ - ИСКАМЕ ДОСТОЕН ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА/ ЛИЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА! ИСКАМЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, А НЕ ОГРАНИЧЕНИЯ! ИСКАМЕ РЕАЛНИ РЕФОРМИ, а не закони, затвърждаващи статуквото!, написа още в известието за подготвяния огромен митинг пред Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР