Национален протест на работещите в транспортния бранш се провежда в

...
Национален протест на работещите в транспортния бранш се провежда в
Коментари Харесай

Превозвачите излязоха на национален протест, камиони блокираха центъра на София

Национален митинг на работещите в транспортния отрасъл се организира в сряда. Те декларират, че недоволството им е предизвикано от неналичието на разговор с институциите и на тактика за развиване на бранша, съобщи Нова тв.

В София митингът стартира пред парк „ Враня” и стигна до президентството. Там бяха паркирани тежки камиони, които блокираха придвижването по жълтите павета.

Автошествия се провеждат в редица точки от страната. Недоволството си ще изразят и интернационалните и автобусни превозвачи от Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян.

Основните претенции на транспортния бизнес са в три посоки - понижаване цените на горивата и отпадане на две хрумвания - за по-високи цени в тол системата и за таксуване на всички второстепенни пътища. Ако до 20 дни настояванията им не бъдат изпълнени, ще има нов народен митинг на 18 май, който ще блокира придвижването по автомагистрали, гранични пунктове и автогари.

В Благоевград митингите започнаха в 10 ч., когато превозвачи се насочиха на автошествие към Симитли. Според шефа на една от компаниите - Николай Хайлезов, настояванията са да се махне биопродуктът от горивото или да се понижи акцизът. " Не е нужно да затваряме пътища, просто ще спрем да работим - това повече боли. Вече има доста банкрутирали компании ", разкри той.

В Пловдив пък сборният пункт е " Кукленско шосе " в региона на митницата. Там се събраха десетки тирове и рейсове. Според Илия Костурски няма разбирания към настояванията на превозвачите. " Не сме вярвали, че ще достигнем до такава форма на разговор с страната. Увеличаването на цената на горивата извънредно доста ни касае. Във всяка европейска страна това е подкрепено с ограничения, единствено у нас няма ", изясни той.

Протестът в града ще е в час пик и ще премине през централните пътни артерии.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР