Национален протест на миньори и енергетици се провежда под прозорците

...
Национален протест на миньори и енергетици се провежда под прозорците
Коментари Харесай

Синдикалисти на протеста: Който се е опитал да сложи ръка на Марица изток 2, няма да му е лесно

Национален митинг на миньори и енергетици се организира под прозорците на Министерския съвет в София. 

" Марица изток 2 " създава 50 % от електрическата енергия сега. Управляващите желаят да я заменят със слънце и вятър. Какво ще вършим зимата, от кое място ще черпим електрическа енергия? Тогава електрическата енергия ще идва от борсата, само че създавана от други страни и още веднъж с въглища. Оставяме в ръцете на политиците нашето бъдеще. Днес е денят, в който би трябвало да защитим България. Няма да дадем независимостта на България в непознати ръце. Най-бедната страна в Европейски Съюз желае първа да си затвори енергетиката. Срамота! ", каза Деян Дяков, КНСБ " Марица изток 2 ", съобщи кореспондент на " Фокус " .

Речта му беше съпроводена с бурни викания " Оставка ". Основното искане е " Марица изток 2 " да продължава да работи.

" Всеки един от нас желае децата му да учат в Харвард или Оксфорд, само че последните приключили ни заблудиха. Пропуснали са уроците по родолюбие. Искаме няколко елементарни неща, енергийна тактика до 50-та година, която да ни подсигурява самостоятелност и сигурност ", посочи Георги Господинов от КНСБ. 

 

Димитър Чалъков от КТ " Подкрепа " съобщи: " Ако ръководещите си мислят, че нещо ще мине без единодушието на енергетиците и миньорите, доста бъркат. Който се е опитал да постави ръка на " Марица изток 2 ", няма да му е елементарно. Нищо няма да се случи без нас ".

Неда УЗУНКОЛЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР