Национален протест на хората с увреждане предстои на 13 юни,

...
Национален протест на хората с увреждане предстои на 13 юни,
Коментари Харесай

Хората с увреждане готвят национален протест

Национален митинг на хората с увреждане следва на 13 юни, научи Varna24.bg

Протестиращите ще упорстват за следното:

Бърза и съответна реакция от Министерство на здравеопазването по проблемите на Наредба за медицинската експертиза.

Достъп до лекуване!

Обезпечаване на лекуването за редките заболявания от НЗОК.

Квота от всички пациентски организации в работните групи.

Бърза справедлива оценка на уврежданията! Вземайки се под внимание всички болести!

" Ние не сме таблици - ние сме хора!

 Достъп до лекуване! /методи, лекарства, терапии/ Лечение без граници за редките болести. Плануване на доставките на медикаментите по потребността на пациентите. Без изчезнали лечения в аптечните мрежи.

Комплексна и справедлива МЕ, вземайки под внимание всички болести, които водят до инвалидизация. Човешкото тяло е скачена система, не е таблица начертана на блоков лист.

Скъсяване на периодите за явяване на комисиите на ТЕЛК. /неразумно е 3 месеца очакване единствено за дата за явяване/

Свеждане до най-малко периодите за обжалване пред НЕЛК.

Уеднаквяване на работата на всички комисии, като система за информация, работа по освидетелстване и периоди. Изграждане на единна система за информация ", се показва в страницата на митинга.

Ето какво споделя в профила си един уредника на митинга, Павлинка Иванова:

Винаги, когато съм изгубила почвата под нозете си или тяхната мощ на помощ идва предишното. Някъде от далечините се появява нещо, което пробужда живеца във вените ми!

Днес се върнах в едни време на юношеството ми, на първата обич осъзната и несподелена. Върнах се в непокорните времена на моето потомство. Бунтарството, чупенето на бариерите, неразрешеното, което беше сладко.

Един диалог с другар ме върна на земята и ми даде мъничките крила, с цел да се опитам на следващия ден да продължа. Месомелачката, която смля моето потомство се назовава Живот, ние тези, които през днешния ден сме на 50, не успяхме да бъдем младежи, от деца-пашкули бързо трябваше да полетим.

Точно моето - наше потомство пое с гърди " промени ", първите съкращения, началото на прехода, който още продължава. И отново ние сме поколението, което най-бързо угасваме... Обезкрилени, обезверени, обезличени! И помнете, че в моето потомство още има квас, още може да замесим свеж самун и да даваме залък насъщ за идните!

Родолюбец съм до лудост, само че не маниак. Не обичам " кафявите ", тъй като те са не по-малко опаси от радикалния ислям. Обичам си родината. Имам своята причина за тази обич. При всичките благоприятни условия да съм надалеч, да съм някъде, неясно за околните ми дърпам личния си ярем вкъщи.

Моята дом се назовава България. Малка шепа земя, която смело разиграват на лотария, без да се съобразят с човешкия фактор. А ние сме фактор! Време е да потвърдим това!

На 13.06. 2022 пред Министерство на здравеопазването в град София да го потвърдим! Всички други, могат да изразят взаимност във всеки регионален град пред РЗИ! "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР