Национален план за възстановяване ЕвропариВтората програма за бизнеса по Плана

...
Национален план за възстановяване ЕвропариВтората програма за бизнеса по Плана
Коментари Харесай

„Бяхме готови да се откажем от План за възстановяване на България“

Национален проект за възобновяване ЕвропариВтората стратегия за бизнеса по Плана за възобновяване провокира фурорБюджет и финансиПолитици и администрация – огромните опасности пред Плана за възобновяване
Правителството на Кирил Петков и вицепремиерът тогава Асен Василев са били на косъм изобщо да се откажат от осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност и обвързваните с него промени и милиарди. Това се разбра от думите на самия Василев, който взе присъединяване в провеждащия се във вторник форума Powers Summit, на който Economic.bg е медиен сътрудник.

Депутатът от " Продължаваме промяната " описа, че откакто кабинетът „ Петков “ идва на власт, той незабавно се е заел с промени във към този момент изпратения от служебния кабинет през октомври План за възобновяване. Те обаче не са реализирани елементарно и е имало много опозиция от страна на Брюксел във връзка с препоръчаните от Василев редакции, които в последна сметка бяха утвърдени от Европейската комисия през месец май.

Най-големият проблем сред Асен Василев и Брюксел е била парогазовата централа и отводът му да се съгласи да размени въглищните централи на България с газова енергетика в случай, че страната не употребява лично придобит природен газ.

Казах им: " Здравейте, този проект няма да се реализира. България няма да размени личен запас от въглища с вносен запас от газ ". Това докара до доста сериозен блокаж – дотам, че бяхме подготвени да се откажем от Плана за резистентност на България “, съобщи Асен Василев.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ отбрани своята концепция в Плана за възобновяване за огромен комплекс с акумулатори, който да съхранява сила. Това бе най-полемичният план в националния документ и единствено преди към месец служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи, че е добра концепция той да бъде заменен. Това може да се случи през идната година, когато на всички страни членки на Европейския съюз се дава опция за промени в областта на енергетиката.

Проектът за батериен комплекс край Стара Загора в действителност е един от най-големите от този порядък и точно мащабът е измежду нещата, които тормозят повече политически партии, в това число и служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Който първи построи огромна мощ, с която да обира пиковете, там ще бъдат същинските облаги “, разяснява още Василев.

Докато беше вицепремиер и преговаряше с Комисията, Василев дотам защитаваше плана за акумулатори и желанието той да се извършва от българска компания, че беше подготвен да заплати глоба от 250 млн. лева В следствие беше реализирано единодушие с Европейска комисия изпълнителят да се избере с европейски търг и планът беше утвърден от Брюксел.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинАсен Василев цех за акумулатори проект за възобновяване ПоследниНай-четениЕвропари 24 „ Бяхме подготвени да се откажем от План за възобновяване на България “ Компании 156 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Енергетика 200 Експлозия е засечена при последния работещ съветски газопровод за Европа Енергетика 152 ГЕРБ и Политическа партия дружно ще борят административните ВЕИ спънки Любопитно 13933 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2177 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Компании 2093 Българската „ Мегапрофил ИГ “ удвоява производството си в Русе Политика 1716 Кабинетът възнамерява отстъпки за пътешестване с БДЖ и публичен превоз Всички новини16:31 Компании 24 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “Още от ЕвропариВиж всички  Втората стратегия за бизнеса по Плана за възобновяване провокира възторг
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР