Национален логистичен щаб с 24 часов режим на работа ще

...
Национален логистичен щаб с 24 часов режим на работа ще
Коментари Харесай

Логистичен щаб ще координира всички институции в битката с Covid-19

Национален логистичен щаб с 24 часов режим на работа ще координира работата на всички институции в борбата с Covid-19, а страната ще бъде разграничена на 6 съществени региона. Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов след приключилото късно нощес съвещание на регионалния спешен щаб в Благоевград.

След обиколката си във всички лечебни заведения на територията на региона, здравният министър установи по-сериозни проблеми с недостига на лекари и медицински експерти в общинската болница в Гоце Делчев.

Решението все още е студентите по здравни грижи от Югозападния университет, както и лекарите-специализанти да бъдат наети на работа в лечебното заведение, а при дефицит на кревати пациентите да се препращат към болничното заведение в Разлог.

Министър Ангелов установи и съществени дефицити в връзката сред институциите и администрациите на общинско и регионално равнище, както и в логистиката:
" За да бъде отстранен този недостиг в организацията, с моя заповед от другата седмица ще проработи Национален логистичен щаб, който ще бъде разположен в София, най-вероятно в Министерство на здравеопазването. Принципът на работа ще бъде следният - 24 часа в него ще работят хора, страната ще бъде разграничена на 6 района и всеки обособен район ще включва по няколко административни области на разделяне. Ролята на работещите в този логистичен щаб ще бъде да компенсират всички дефицити в системата, тъй че българските жители да получат навременна и задоволителна здравна помощ и грижа във всяка една точка на територията на Република България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР