Националът ни по спортна гимнастика Теодор Трифонов дари бронзовия си

...
Националът ни по спортна гимнастика Теодор Трифонов дари бронзовия си
Коментари Харесай

Български гимнастик дари медал за благотворителност

Националът ни по спортна гимнастика Теодор Трифонов подари бронзовия си орден извоюван на шампионата в Букурещ за щедрост.

Сумата, която състезателят на „ Светкавица “ (Търговище) е определил за оценката е 200 лв., а парите ще отидат за лекуването на Кристина Динкова, която страда от множествена склероза.

„ Бронзов орден възложен персонално от Теодор Трифонов, цена - 200 лв.! Сумата от него ще отиде в помощ на красивото момиче Криси, което има множествена склероза, нужни са средства за лекуването й! Теодор Трифонов е бронзов медалист от европейско състезание за младежи отборно и бронзов медалист от международна купа на земна гимнастика, финалист на международна купа на прескок, участник на международни и европейски шампионати и куп интернационалните шампионати. Това е един от извоюваните му медали за България! Много покъртителен жест от негова страна! Момчето единствено ме потърси, схванало за идеята на Криси - и искаше да помогне като даде своя скъп орден! Медалът е доста скъп за него, само че думите му бяха: Колкото и да е скъп за мен желая да се включа в идеята. Криси е младеж и би трябвало да ѝ се помогне. Ще се веселя да се взема добра цена за медала с цел да може да й се помогне! Респект към теб, момче! Пожелавам ти още доста такива медали! “, това написа в обществените мрежи Василена Василева, която провежда благотворителни търгове в границите на акцията „ Да върнем усмивката на Криси “.

Лечение за Министерски съвет няма. Има лекарства, имуномодулатори и имуносупресори, които могат да трансформират курса на развиването. Най-обещаващата терапия за стопиране на напредъка при Множествена склероза е трансплантация на автоложни (хематопоетични) стволови кафези. След стимулиране се реколектират стволовите кафези, в лабораторни условия се отделят здравите от провъзпалителните Т-клетки. Прави се 3 дневна химиотерапия да анулира " паметта " на имунната система и се трансплантират здравите кафези. Криси има предложение за трансплантация в Клиниката по хематология " Пирогов " в Москва. Сумата, което е нужна за тези процедури е 50 000 евро.



Можете да се включите в благотворителните търгове на Василена Василева, като закупите продукт, дарен от прочут български състезател - с подпис. Нейният профил там е следният: Levskarkata Vasileva Vasileva (Levskarkata).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР