Националът ни по бокс Даниел Асенов записа победа в първия

...
Националът ни по бокс Даниел Асенов записа победа в първия
Коментари Харесай

Асенов пусна кръв, но спечели в старта му на Световното по бокс

Националът ни по бокс Даниел Асенов записа победа в първия му конфликт на кръга в Ташкент, Узбекистан, където се организира Световното състезание по бокс за мъже. Българинът премери сили с унгареца Атила Бернат. Битката сред двамата бе прекратена в третата част от основния рефер на дуела, защото Бернат направи няколко нарушавания и бе дисквалифициран.

Асенов отвори дуела със мощни дясно кроше, а по-късно раздруса съперника си и с ляв ъперкът в черния дроб. Тайсъна се откри в центъра на кръга и стартира да пресира противника си, само че Бернат не поддаваше обратно. 25-годишният Асенов приключи рунда с впечатляващи ескиважи и композиция от четири следващи леви крошета към главата на съперника му.

Във втората част Асенов стартира още по-агресивно и притисна съперника към въжетата. Двукратният притежател на Купа Странджа хвърляше мощни крошета, което накара съперника му да наведе главата си, с цел да се отбрани. Реферът бе заставен да отнеме точка на унгареца, с цел да го накара да не се навежда. Въпреки наказването, трима от съдиите присъдиха рунда за Бернат.

Асенов знаеше, че би трябвало да натисне газта в третата част, само че противникът му не отстъпваше обратно. След усилена преса въпреки всичко унгарецът бе притиснат в ъгъла и още веднъж наведе главата си. Това докара до удар глава в глава, който отвори аркади и на двамата боксьори. Действията на унгареца доведоха до това съдиите да го дисквалифицират. Тъй като Асенов водеше по точки досега на спирането на дуела, той бе разгласен за победител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР