Националът на Мозамбик Давид Малембана ще започне проби в Локомотив

...
Националът на Мозамбик Давид Малембана ще започне проби в Локомотив
Коментари Харесай

Локо привлича национал на Мозамбик

Националът на Мозамбик Давид Малембана ще стартира проби в Локомотив (Пловдив) от през днешния ден. Той е бил препоръчан на треньора Бруно Акрапович и наподобява добър вид за заместител на напусналите Асен Георгиев и Димитър Везалов.

23-годишният футболист е роден и израсъл в Германия, а през предишния сезон е играл за Динамо (Берлин) в Регионална лига Североизток. Тимът му приключва на 12-о място, а Давид записва 20 мача и 3 гола. Статистиката демонстрира, че е бил титуляр в 44% от срещите на своя тим, като няколко леки травми и наказване за червен картон го стопират да запише още по-добър актив.

Интересното е, че Малембана е единствено с два сантиметра по-нисък от новия любим на " черно-белите " почитатели Стивън Езе. Ако се доверим на информацията на transfermarkt.de, евентуалният нов в Локо е висок 196 см, а считаният за номер 1 по растеж в Първа лига нигериец е 198 см.

Медиите в Германия остават впечатлени, когато през тази пролет Давид получава повиквателна за Мозамбик, откъдето има корени. От федерацията на африканската страна се свързват с него през декември. След което той им изпраща видео със свои мачове и селекционерът Абел Шавиер, който е някогашен футболист на Ливърпул и Евертън, го харесва и го кани за лагер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР