Националът на България за Купа Дейвис Александър Лазаров беше много

...
Националът на България за Купа Дейвис Александър Лазаров беше много
Коментари Харесай

Алекс Лазаров: Дойде ми акълът, 95 процента приключват с моята контузия

Националът на България за Купа " Дейвис " Александър Лазаров беше доста прочувствен след отпадането си в първия кръг на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 563815 евро.

Участващият с " уайлд кард " Лазаров започва устремно и поведе с 5:0 гейма, само че в следствие позволи поврат и загуби от 80-ия в света руснак Павел Котов с 6:3, 1:6, 2:6 в първия си мач на сингъл след 6-месечно възобновяване след интервенцията поради скъсване на ахилеса, която претърпя през май.

" До 5:0 усещах адреналина, усещах левия крайник като десния. Не усещах болежка, само че в следствие нещата се трансформираха и доста от грешките ми пристигнаха поради неприятна настройка с краката. Не мисля, че и той игра на 100 %, само че преди две седмици беше на край на АТП в Стокхолм. Проби ме 4-5 пъти без да прави нищо. Беше изцяло реализуем, като нищо можех да печеля с 6:0, 6:2. Всеки, който схваща, е наясно защо приказвам. Все отново съм удовлетворен, че играх до края и това ми дава доза задоволство ", сподели Лазаров.

" Участието ми в София постоянно е неповторимо преживяване. Имам 6 участия в 8 шампионата тук. Напрежение постоянно е имало, само че в този момент беше изключително огромно, тъй като 90 % от хората ми споделяха, че не заслужавам тази " уайлд карта " и прецаквам някой от младите. Аз не считам, че е по този начин, само че имах терзание дали ще мога да покажа добър тенис. Радвам се, че 99,9 % от хората по трибуните ме подкрепяха и желаеха да печеля ", добави той.

Лазаров призна, че е бил обезпокоен за кариерата си след тежката травма на ахилесовото сухожилие и последвалата интервенция. Той напомни, че сходна контузия е поставила завършек на кариерата на татко му.

" Когато ме оперираха ми беше ясно, че 95 % от професионалните спортисти завършват след такава травма, тъй като е доста мъчно да се възстановиш. В последните месеци в главата ми беше само мисълта да се боря и да продължа да играя. Друго не съм правил и ме беше боязън. Не знаех какво ще стане, в случай че не се върна ", сподели Лазаров.

" Сега съм долу. На 9 май (б.а. когато получи скъсване на алихесово сухожилие по време на " Чалънджър " в Германия) не осъзнавах какво тъкмо се случва. Но в този момент всеки вижда разликата сред двата ми крайници. Не е елементарно да свикнеш с болката, само че дядо ми споделяше, че в случай че се събудиш и не чувстваш някаква болежка, значи си починал. Смятам, че в този момент тенисът ми е на по-добро равнище. Акълът ми пристигна, само че не знам дали мускулът ми ще се върне, а тенисът се играе главно с мускули. Най-ценният ми урок от последните месеци е, че стопирах да си задавам въпроси и да диря повода за всичко, което се случва. Разбрах, че би трябвало да бъда признателен за това, което имам, тъй като когато загубиш нещо, чак тогава оценяваш какво значи това за теб ", добави той.

Лазаров, който през вчерашния ден навърши 26 години, възнамерява да стартира още веднъж присъединяване в шампионати зад граница в края на месеца.

" Знам, че скоро няма да спре да ме боли. Но в края на месеца считам да стартира отново да играя в шампионати. Това е единственият метод да се заздрави крайници. Не съм пътувал шест месеца. Липсва ми, а това също беше нещо, което одобрявах за даденост.  Докато мога, ще играя ", безапелационен беше Лазаров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР