Националът на България за Купа Дейвис“ Александър Донски получи уайлд

...
Националът на България за Купа Дейвис“ Александър Донски получи уайлд
Коментари Харесай

Александър Донски получи „уайлд кард“ за квалификациите за Sofia Open 2023

Националът на България за Купа „ Дейвис “ Александър Донски получи „ уайлд кард “ за квалификациите на сингъл за Sofia Open 2023. Така той и Янаки Милев ще са родните представители в пресявките на шампионата от сериите ATP 250 в София, който ще се организира от 4 до 11 ноември.

Както бе оповестено по-рано през седмицата, Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха „ уайлд кард “ за присъединяване в главната скица. В главната скица при двойките с „ уайлд кард “ се снабдиха героите от мача с Казахстан Александър Лазаров/Александър Донски, както и Янаки Милев/Пьотр Нестеров.

25-годишният Донски сега е под номер 939 в международната класация. Досега той е играл четири пъти на Sofia Open. При дебюта си през 2018 година губи мъчно от Мартин Клижан в първия кръг на главната скица.

През 2020, 2021 и 2022 година се включва в квалификациите. През 2020 година губи от Аслан Карацев, през идващите две години на пътя му е опитният италианец и някогашен номер 18 в света Андреа Сепи. 2021 година обаче бележи първата му победа в родния шампионат от АТР сериите – 2:6, 6:1, 7:6 (4) против тогавашния номер 143 в международната класация Юрий Родионов.

Донски има и две победи на двойки в Sofia Open. През 2019 година дружно с Александър Лазаров стигат до четвъртфиналите без игра, след отдръпването на Николоз Басилашвили (Грузия) и Матю Ебдън (Австралия).  Миналата година двойката завоюва трилър против Фабрис Мартен (Франция) и Айсам-Ул-Хак Курейши от Алжир с 4:6, 6:3, 10-8. След това Лазаров и Донски отстъпват на Симоне Болели и Фабио Фонини в борбата за място на полуфиналите.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР