Националът Мартин Минчев влезе като резерва за Спарта (Прага) при

...
Националът Мартин Минчев влезе като резерва за Спарта (Прага) при
Коментари Харесай

Спарта наказа Селтик с познат резултат, Минчев влезе в края

Националът Мартин Минчев влезе като запаса за Спарта (Прага) при впечатляващата победа над Селтик с 4:1. Това беше втори следващ триумф на чешкия отбор в група " Н " на Лига Европа. Предишният беше при започване на месеца със същия резултат в Глазгоу.

Минчев се появи в 86-ата минута на мястото на Лукаш Юлиш, който вкара два от головете. Спарта към този момент има 6 точки и е на трето място в групата, след Лил (8) и Милан (7). Селтик е финален единствено с 1 точка.

През уикенда Спарта позволи изненадваща домакинска загуба в локалното състезание от Чешке Будейовице, а " детелините " пропиляха задатък от два гола против Хибърниън и не престават да изостават от безконечния си противник Рейнджърс.

В предни позици за Спарта започнаха Давид Карлсон и Лукаш Юлиш, а поради травми не играха Либор Козак, Адам Хложек и Ондрей Челустка. Лий Грифитс и Джеймс Форест липсваха от състава на Селтик. Мениджърът Нийл Ленън заложи в офанзива на Одсон Едуар, подкрепян от Райън Кристи, Оливие Нтчам и Мохамед Елиунуси.

Срещата стартира по-добре за шотландците. Те поведоха в 15-ата минута с гол на Едуар след асистенция на Елиунуси. Таранът на Селтик лезе в наказателното поле, финтира защитник и с левия крайник прати топката в мрежата.

Домакините дадоха отговор в 27-ата минута посредством Давид Ханцко. Той се оказа непокрит в наказателното поле след опит за удар на Давид Павелка, ориентира се бързо и преодоля Скот Бейн. Десетина миннути по-късно Борек Дочкал центрира по тревата, двама бранители на Селтик пропуснаха топката и Юлиш се разписа за 2:1 в интерес на Спарта.

През второто полувреме чехите не изпуснаха мача от надзор. Селтик имаше някои благоприятни условия да върне интригата, само че не ги употребява. В 80-ата минута Карлсон центрира към Юлиш, който от въздуха направи 3:1. Четвъртият и финален гол във вратата на " детелните " вкара Сърджан Плавшич в добавеното време, откакто подмина стража Бейн и пусна топката около последния футболист в отбраната на гостите.

В идващия кръг Спарта ще гостува на Лил, а Селтик излиза на " Сан Сиро " против Милан.

Лига Европа 4 кръг, четвъртък 26 ноември  Спарта Прага 4:1краен резулат  Селтик
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР