Националът Мартин Иванов завърши сезона в Румъния с два медала

...
Националът Мартин Иванов завърши сезона в Румъния с два медала
Коментари Харесай

Мартин Иванов: Спортът е големият губещ в настоящата ситуация

Националът Мартин Иванов приключи сезона в Румъния с два медала - сребро от Суперкупата на страната и бронз от Дивизия А1. За либерото нещата завършиха в средата на януари, когато получи травма, а преди две седмици шампионата бе прекъснато поради пандемията от ковид.

Ще го забележим ли скоро на терена, липсва ли му волейбола, задоволен ли е от постигнатото, и още - ще разберете от специфичното изявление на Мартин пред BGvolleyball.com .
Претърпя травма преди повече от два месеца. Как върви възобновяване ти?
Претърпях една, в случай че може по този начин да се каже много неприятна травма (кръстни връзки и менискус). Започнах възобновяване оптимално бързо и досега, според мен и това на докторите, върви обикновено. Първия месец беше най-трудно, тъй като не можеш да изпълняваш доста извършения заради обстоятелството, че си стеснен от придвижване. Щом в този момент започнахме да вършим по-интензивни тренировки и излизаме даже за раздвижвания на стадиона, считам, че процесът върви сносно.
Какви са прогнозите на лекарите? Кога ще те забележим още веднъж на терена?

Прогнозите са, че след още два месеца малко по малко може би ще мога да вляза за тренировки в зала. За оптимално влизане в игра единствено времето ще покаже, само че аз съм оптимист.
Как тренираш, с цел да поддържаш форма?

Изпълнявам комплекси от най-различни извършения. Тук е моментът да благодаря на физиотерапевта ми Петър Панчев и неговия екип от physiobg за поддържането ми в добра форма.



Мартин Иванов и футболния национал Кирил Десподов, който също се възвръща от травма
Липсва ли ти волейбола?
За един професионален спортист отсъствието и непрактикуването на обичания спорт е неприятно. Да, липсва ми тръпката и имам голямо предпочитание, в случай че мога още на следващия ден да съм на терена.
Съжаляваш ли, че не съумя да довършиш сезона в Румъния, който, по този начин или другояче, бе спрян прибързано?

За първи път ми се случва да не мога да доиграя даден сезон и сигурно не ми е прелестно, само че по този начин или другояче обстановката сега спря шампионатите в множеството страни и спортът е огромният губещ!

Отборът ти Динамо (Букурещ) завоюва бронзовите медали в шампионата. От тази позиция задоволен ли си, или смяташ, че можеше да постигнете повече?

Смятам, че можеше да се борим за първото място - занапред започваше забавната част от шампионата. Като максималист, какъвто съм, постоянно пъдя първото място, само че се научих, че има неща, които не можеш да контролираш. Всичко се случва с някаква причина!
Какви рестрикции спазваш под карантина?

Спазвам всички нужни ограничения и пробвам контактите и излизанията на открито да са сведени до най-малко.
Следиш ли българските шампионати?
От българското състезание не съм изпуснал нито един ефирен мач, а откогато съм в България - всяка седмица гледах по-интересните.



Мислиш към този момент за идния сезон?

Нямам самообладание да стартира новия сезон. Имам предпочитание да съм на терена и още веднъж да се потвърждавам, само че събитията са непредвидими и може единствено да гадаем какво ще се случи дотогава (има прекомерно доста време).

Искам да припомня на хората, че най-важното е да бъдем положителни и да се усмихваме, само че и да не бъдем нехайни. Трябва да сме виновни и съществени, с цел да отмине пандемията без усложняване на обстановката - като в други страни!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР