Националът и разпределител на „лъвовете“ Георги Братоев заяви, че в

...
Националът и разпределител на „лъвовете“ Георги Братоев заяви, че в
Коментари Харесай

Георги Братоев: Имаме шансове да играем на финали в Лигата

Националът и разпределител на „ лъвовете “ Георги Братоев съобщи, че в новия формат на Волейболната лига на нациите България има огромни шансове да се класира за финалната четворка, стига да ги оползотвори. Ето какво сподели още той за BGvolleyball.com за себе си, проектите за бъдещето лятото с националния тим.

Постигна трипъл през този сезон – Суперкупа, купа и купата, задоволен ли и?

Да, може да се каже, в огромен аспект в нещата се случиха както искахме. Разбира се постоянно има и неща, които не са били безпределно добре, само че това е част от спорта.
 Открита подготовка на националите по волейбол @@@

Ще останеш ли в Нефтохимик за идващия сезон?

Преговаряме и имам сделка с Нефтохимик, като на процедура шансът да остана е доста по-голям от опцията да не остана.

А оферти от чужбина имаш ли?

Не, на този стадий не. Нямам нищо, което да е на 100% несъмнено, единствено диалози. Но моето предпочитание, като цяло с всички планове, които се вършат е да остана в Нефтохимик.

Как си физически на момента?

Прилично. Имам леки болежки, като за след един шампионат, само че всичко е наред.

Предстои един тежък сезон с националния отбор...

Не бих споделил тежък. Това е естествен сезон, тъй като всяка година е гарниран с Лига и едно състезание, било то европейско, международно или Олимпиада.
 Открита подготовка на националите по волейбол @@@

Как виждаш новия формат на Волейболната лига на нациите?

Имаме огромни шансове в този тип на шампионата. Реално започваме в първия уикенд в Китай, в една група с по-леки мачове, макар, че тимът на Аржентина предходната година съумя два пъти да ни победи. Съставът на Китай е под нашето равнище сигурно. В този шампионат ще бъдат и Съединени американски щати, само че пък е доста евентуално американците да бъдат с втория си състав, тъй като огромна част от техните състезатели ще играят крайна четворка на Шампионската лига и по-късно ще имат огромна отмора. За нас това е огромен плюс. Ако тимът ни започва добре в първия шампионат, имаме действителен късмет да се класираме на финалите.
 Открита подготовка на националите по волейбол @@@

Предстоят обаче и срещи с класни противници в идващите шампионати, два от тях са у нас..

Да, ще бъдем два пъти домакини и се надявам на мощната поддръжка на родната аудитория, която постоянно е била до нас. Според мен имаме действителни благоприятни условия да победим всеки. Това зависи от моментното положение на тима и това какъв волейбол ще играем. Шансове имаме огромни, въпросът е да ги използваме. Надявам се да създадем хубави мачове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР