Натрупан дълг от предходното ръководство на ПФК Дунав за над

...
Натрупан дълг от предходното ръководство на ПФК Дунав за над
Коментари Харесай

Общинският съвет в Русе опрости сериозен дълг футболния Дунав

Натрупан дълг от предходното управление на ПФК Дунав за над 30 000 лв. към общинското дружество " Спортни парцели " бе банален през днешния ден с решение на Общинския съвет в Русе.

От локалната администрация осведомят, че задължението е за интервала 15 юли 2019 година - 14 юли 2020 година. То е от неплатени такси за прилагане на Градския стадион. Първоначално сумата е била 38 250 лв., като погасяването й е разсрочено. Задълженията са изплащани на месечни вноски, като остават още 33 500 лв..

" Тук не приказваме за поддръжка за частна компания, а за съдружие " Футболен клуб Дунав от Русе ", което бе учредено от група смели момчета ", сподели кметът Пенчо Милков.

По думите му задачата на новото управление е Дунав да остане емблема за града, самостоятелен от спонсорството на частни компании и допустимо най-широк кръг русенци да го припознаят като собствен клуб и да го поддържат.

Сдружението е основано през 2020 година и дружно с името " Дунав " приема и отговорностите на предходните притежатели на акциите. Екипът бързо образува нов тим, формиран напълно от русенски футболисти и ученици на локалната футболна академия. Те се състезават сполучливо в Североизточната трета лига, където водят безапелационно в класирането и се приготвят за завръщане в професионалния футбол.

Броят на трениращите деца също е повишен и наброява над 350 момчета и девойки, които се състезават в шампионатите на другите възрасти в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР