Натрупан боклук в Париж, спиране на операциите с втечнен природен

...
Натрупан боклук в Париж, спиране на операциите с втечнен природен
Коментари Харесай

Френските синдикати призовават за демонстрация на сила, след като пенсионната реформа е напът да бъде приета

Натрупан отпадък в Париж, прекъсване на интервенциите с полутечен природен газ и анулирани жп услуги. Синдикатите във Франция приканват за проява на мощ, защото пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон се приближава до окончателното си приемане в  парламента, заяви Франс прес.

Широк алианс от синдикати е призовал за осми ден на улични митинги в цяла Франция, почнали в средата на януари, с цел да могат жителите да се опълчват на на проектите на Макрон за увеличение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.

Проектозаконът за пенсионната промяна се преглежда от взаимен парламентарен комитет, в който депутатите от горната и долната камара на Народното събрание ще потърсят през днешния ден компромисен текст преди окончателното гласоподаване на следващия ден в Сената и в Националното заседание.

Над 6000 тона боклуци  са насъбрани в Париж, откакто общинските  служители по събиране на  боклука удължиха стачката си за втора седмица, Френският енергиен бранш също е съществено обиден, а блокадите на терминалите за полутечен природен газ не престават, оповестиха " Еленжи " (Elengy), дъщерната форма на " Анжи " (Engie) и синдикати.

Няколко кораба с полутечен природен газ за Франция, са трансформирали посоката си и са се отправили към други терминали във Англия, Нидерландия и Испания от началото на стачката и затваряне на терминали за друга седмица би засегнало доста способността на Франция да изнася газ за прилежащи страни.

" ТоталЕнержи " (TotalEnergies) разгласи, че доставките от рафинериите и складовете на компанията не престават да са блокирани. Фос, рафинерията на " Есо " (Esso) също не е могла да изнася артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР