Натоварен е първият от 110 бронетранспортьора. Те ще бъдат изпратени

...
Натоварен е първият от 110 бронетранспортьора. Те ще бъдат изпратени
Коментари Харесай

ВОЕННАТА ПОМОЩ: България изпрати 110 БТР-a на Украйна

Натоварен е първият от 110 бронетранспортьора. Те ще бъдат изпратени на партиди от 6 броя.

Преди това доставката им беше забавена заради искане на българското Министерство на защитата за покриване на транспортни разноски.

Миналата седмица Бойко Борисов и Делян Пеевски желаеха преждевременната оставка на военния министър. Една от аргументите по тази причина се оказа обстоятелството, че забавянето на изпращането на танковете.
" Той не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която свършихме с Борисов - още преди месец, всичко беше готово и подписано. Парите бяха обезпечени, пратих писмо и до финансовия министър. Той до ден сегашен не го е изпратил. Жалка панорама е да упреква зам.-министрите ", съобщи тогава Делян Пеевски.
БТР-ите, които България би трябвало да подари са машини са дадени на основаните Вътрешни войски 80-те години и не са употребявани от жандармерията.
Малко по-късно президентът Румен Радев наложи несъгласие на съглашението, с което България дава безплатно на Украйна БТР-и като в претекстовете на президента е маркирано, че депутатите не са задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което прави невъзможна обективната преценка дали техниката е с отпаднала нужда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР