НАТО заяви в сряда, че Европа е увеличила разходите си

...
НАТО заяви в сряда, че Европа е увеличила разходите си
Коментари Харесай

Ръководителят на НАТО казва, че САЩ се нуждаят от съюзници, след като Тръмп коментира, докато 18 членове изпълняват целта за военни разходи

НАТО съобщи в сряда, че Европа е нараснала разноските си за защита и Съединените щати се нуждаят от съдружници, дни след някогашния президент Доналд Тръмп допусна, че Вашингтон може да не отбрани страни, които не харчат задоволително.

„ Очаквам 18 съдружници да изразходват 2% от Брутният вътрешен продукт за защита тази година “, сподели Йенс Столтенберг на конференция в Брюксел прибавянето на общи военни разноски беше несъмнено за още една рекордна година след две години пълноценна война на Русия против Украйна.

Броят беше по-висок от предходната година, когато 11 от 31-те членки на НАТО се очакваше да реализират контрактуваната цел.

Тръмп шокира европейците в събота, като загатна, че ще насърчи Русия „ да прави каквото, по дяволите, изиска “ на съдружниците от НАТО, които не харчат задоволително.

Отговаряйки на въпроси на публицисти, свързани с полемиката към мненията на Тръмп преди срещата на министрите на НАТО, Столтенберг сподели, че Съединените щати знаят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР