НАТО засилва действията си в отговор на нарастващата глобална конкуренция

...
НАТО засилва действията си в отговор на нарастващата глобална конкуренция
Коментари Харесай

НАТО с мисия против авторитарния отпор на Русия и Китай срещу международния ред

НАТО ускорява дейностите си в отговор на възходящата световна конкуренция от Русия и Китай , разяснява в петък генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на видеоконференция на Института Брукингс във Вашингтон, представен от ТАСС и НАТО.

" Ще активизираме дейностите си в отговор на възходящата световна конкуренция. Русия и Китай водят властнически отпор на интернационалния ред, учреден на правила . "

" Русия продължава да следва своя модел на рисково държание, изграждайки широкомащабно военно наличие от Арктика до Африка . Русия оказва напън върху съседите си , потиска опозицията и организира хакерски атаки и хибридни офанзиви " против страни от НАТО, изясни Столтенберг.
 Зоват Байдън да желае от Европейски Съюз световен боен подем
Зоват Байдън да желае от Европейски Съюз световен боен подем

Европейски Съюз да е международна военна мощ, а НАТО да се готви с повече самолети, Противовъздушна отбрана и войски

Според него " Китай се афишира на международната сцена ", а " НАТО не гледа на Китай като на съперник ". " Има опция за ангажиране с Пекин по въпроси като търговията, изменението на климата и контрола на оръжията. Но би трябвало да сме наясно с провокациите , които хвърля Китай ".

" Китай скоро ще се трансформира в най-голямата стопанска система в света . Той към този момент има втория по величина бюджет за защита и най-големият военноморски флот . И се стреми да управлява сериозната инфраструктура в нашите страни и по света ", добави генералният секретар на НАТО.

" Но Пекин не споделя нашите полезности . Китайските управляващи сътвориха невиждана система за наблюдаване и надзор над личния им народ , потискайки мирното противоречие и религиозните малцинства, заплашвайки Тайван, насилвайки съседите и възпрепятствайки свободата на корабоплаването в Южнокитайско море ", разяснява Столтенберг.

Той счита, че " средата за сигурност в този момент е по-сложна и оспорвана от всеки път , поради световната конкуренция, комплицираните хакерски атаки, разрушителните технологии , насилственият тероризъм, разпространяването на нуклеарно оръжие и последствията за сигурността на изменението на климата ".
 Дипломация на канонерките - Британски самолетоносач с обръщение към Китай
Дипломация на канонерките - Британски самолетоносач с обръщение към Китай

Англия е подготвена още веднъж да бъде световна и да отбрани западните ползи с Европейски Съюз, НАТО и Столтенберг против Русия и Китай

НАТО въпреки всичко има вяра в разговора с Русия , защото смята за належащо да се изградят по-добри отношени я с тази страна. " Ние имаме вяра в разговора с Русия, частично тъй като би трябвало да изградим по-добри връзки с Руската федерация, защото тя е наша съседка ".

В същото време генералният секретар акцентира, че алиансът ще продължи да се придържа към двоен метод към Русия. " Убеден съм, че ще продължим да следваме нашия двоен метод за ограничение и разговор , тъй като се нуждаем от разговор, с цел да обсъдим разликите ", добави той.

На срещата на върха на 14 юни алиансът се чака да утвърди нова идея НАТО-2030 , която по-специално ще изложи метод към връзките.

Описвайки свят на възходяща световна конкуренция , той изясни, че " посредством НАТО-2030 ние се приспособяваме към по-конкурентен свят ", добавяйки, че " упоритостите би трябвало да са огромни , защото провокациите пред нашата сигурност са огромни ".
 В Русия предизвестиха за началото на нова студена война
В Русия предизвестиха за началото на нова студена война

Доктриналното установяване на съперниците към този момент било в ход

Генералният секретар също по този начин очерта проекти за усилване на трансатлантическите нововъведения , в това число с нов " ускорител на защитата " за поощряване на сътрудничеството; за поддържане на интернационалния ред, учреден на правила, в това число посредством задълбочаване на партньорствата; да се ускори образованието и построяването на потенциал за сътрудниците.

" За да създадем всичко това, би трябвало да влагаме повече ", сподели Столтенберг, приветствайки 7 години следващи нараствания на разноските за защита от европейските съдружници и Канада. " Трябва освен да влагаме повече, само че и да влагаме по-добре. Ето за какво би трябвало да увеличим общия бюджет на НАТО . "

Той изясни, че това " ще спомогне за финансиране на повече взаимни образования и учения , по-силна киберзащита, съвременни качества и повече създаване на потенциал за нашите сътрудници ", наричайки взаимните вложения " мултипликатор на сили " и " мощно обръщение за единение и увереност ".

Генералният секретар означи, че ново " допитване удостоверява, че над 80% от нашите жители смятат връзките сред Северна Америка и Европа за значими при оправянето с провокациите пред сигурността , това прави амбициозната стратегия на НАТО-2030 още по-актуална ".
 Франция порязва НАТО и Столтенберг за взаимното финансиране
Франция порязва НАТО и Столтенберг за взаимното финансиране

Германия и съдружници за желаните милиарда: Всяко евро може да бъде изхарчено единствено веднъж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР