НАТО започва планирани ядрени учения, които ще продължат до 30

...
НАТО започва планирани ядрени учения, които ще продължат до 30
Коментари Харесай

НАТО започва планирани ядрени учения, които ще продължат до 30 октомври

НАТО стартира планувани нуклеарни учения, които ще продължат до 30 октомври. Целта им е да подсигурява успеваемост на сдържането на Алианса.

Тренировъчни полети се организират в Белгия, която е хазаин на ученията, планувани са и полети над Северно Море и Англия.

Тази година образованията се организират на фона на ескалиращо напрежение поради съветската инвазия в Украйна и многократните закани то страната на Москва, че ще употребява нуклеарно оръжие в спора, предаде БНТ.

От съветското министерство на защитата оповестиха, че са отблъснали украинските офанзиви край Донецк, Херсон и Николаев. Иран за следващ път отхвърли обвиняванията, че доставя Русия с дронове.

Според украинското военно командване " Юг " обаче единствено за час са свалени 11 безпилотни самолета-камикадзе, иранско произвеждане.

В среднощното си послание президентът Зеленски сподели, че сега най-тежка е обстановката в региона на град Бахмут.

" Ситуация по фронтовата линия не е претърпяла основни промени през миналия ден. Горещите точки в Донбас са Соледар и Бахмут, там се води извънредно тежка борба. Окупаторите хвърлят против нашите сили всички, което имат, в това число и 2 000 пандизчии - те са измежду наемниците там ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР