НАТО започна провеждането на годишното си учение за ядрено възпиране,

...
НАТО започна провеждането на годишното си учение за ядрено възпиране,
Коментари Харесай

НАТО започна годишното си ядрено учение

НАТО стартира провеждането на годишното си обучение за нуклеарно въздържане, в което ще вземат участие повече от 60 самолета и 2000 военнослужещи, оповестиха от Алианса.

Ядрено обучение " Steadfast Noon " се организира в продължение на две седмици и в него вземат участие изтребители, способни да носят нуклеарни бойни глави на Съединени американски щати, само че без бойни оръжия.

Учението е значим тест за нуклеарното въздържане на Алианса и изпраща ясно обръщение към всеки съперник, че НАТО ще пази и пази всички съдружници.

" Ядреното въздържане е крайъгълният камък на сигурността на съдружниците ", сподели генералният секретар на НАТО Марк Рюте.

Ядреното обучение на НАТО се организира всяка година през октомври. Тази година в него вземат участие военнослужещи от осем въздушни бази и разнообразни видове самолети, в това число реактивни самолети, способни да носят нуклеарно оръжие, бомбардировачи, конвой на изтребители, самолети за зареждане с гориво и самолети, способни да водят разузнаване и електронна война.

Тазгодишното обучение включва полети основно над страните домакини Белгия и Холандия и във въздушното пространство над Дания, Обединеното кралство и Северно море.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР