НАТО започна най-мащабните си военни учения от края на Студената

...
НАТО започна най-мащабните си военни учения от края на Студената
Коментари Харесай

НАТО провежда най-мащабните си учения от Студената война насам

НАТО стартира най-мащабните си военни учения от края на Студената война до момента.

Ученията на Алианса в най-северните елементи на Скандинавия са и най-големите в този регион от края на Втората международна война. В тях вземат присъединяване над 50 хиляди души, 250 самолета и над 60 кораба.
НАТО няма да разполага нови ракети в отговор на Русия Алианса и Русия разискват по кое време да се организира идващият им съвет
Измисленият сюжет, по който се организира учението, е задача за възобновяване на суверинитета на Норвегия след офанзива на агресор, оповестява АП.

Снимка: btvnovinite.bg

В ученията вземат участие военнослужещи от Украйна, Финландия и Швеция, които не са членки на Алианса.

Москва изрази опасения от " нападателния темперамент на ученията ".
След седмица Македония стартира договаряния с НАТО На съвещание на кабинета е решено да се образува работна комисия, която ще води предприсъединителните диалози
„ Военните дейности на НАТО покрай нашите граници са достигнали най-високите си равнища от времето на Студената война”, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Снимка: btvnovinite.bg

Същевременно надалеч на юг - в Сахара, съветски и египетски специфични елементи организират двуседмичи взаимни маневри на десантни и специфични елементи под кодовото име " Защитници на дружбата ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР