НАТО все още не е поискало официално от страната ни

...
НАТО все още не е поискало официално от страната ни
Коментари Харесай

Кирил Петков: Все още няма официално искане от НАТО да разположи военни части в България

НАТО към момента не е поискало публично от страната ни да разположи военни елементи на наша територия, съобщи министър председателят Кирил Петков.

" В момента не сме обсъждали с никой от сътрудниците ни от НАТО, нито вътрешно в държавното управление нищо съответно за спомагателни военни елементи или друго ", сподели в изявление за Bloomberg TV Bulgaria министър председателят Кирил Петков по отношение на вероятно разполагане на сили на НАТО в България.

" Ще има полемики, само че бих желал да видя плановете по Механизма за свързване на Европа и военната подвижност на НАТО, наред с осите от Гърция до Румъния през цялата Източна България. Мисля, че това би било основен съставен елемент от градивното участие в НАТО ", добавя той.

Кирил Петков разяснява с изключение на напрежението сред Украйна и Русия, енергийната рецесия в Европейски Съюз, както и ветото за участието на Северна Македония и българската позиция. Той оставя на назад във времето историята и повтаря тезата си, че би трябвало да се заложи на икономическите връзки.

" Досега главната част от вниманието бе ориентирано към историческия спор. Но считам, че по-важно е да сложим всички полемики на печелившата основа за всички. Затова отваряме пет нови групи - за инфраструктурата, стопанската система, културните обмени, присъединението към Европейски Съюз и историята ", споделя в изявлението министър председателят.

" Надявам се, че това няма да са единствено държавни срещи - желая тези групи да работят извънредно дейно в идващите 6 месеца и да реализират действителни резултати. Например, не разбирам за какво би трябвало да хвърча през Виена, с цел да отида в Скопие. Би трябвало да имаме полети София-Скопие. Не разбирам и за какво нямаме жп връзка София-Скопие ", разяснява Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР