НАТО вижда признаци, че Русия може да започне пълномащабна атака

...
НАТО вижда признаци, че Русия може да започне пълномащабна атака
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Всички признаци сочат, че Русия планира пълномащабна атака срещу Украйна

НАТО " вижда " признаци, че Русия може да стартира пълномащабна офанзива против Украйна, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Всички признаци сочат, че Русия възнамерява пълномащабна офанзива против Украйна ", сподели Столтенберг пред телевизия ARD в събота.

Според него съветските войски от границата с Украйна " не се изтеглят, както споделя Русия, в противен случай, идват нови ".

Генералният секретар сподели още, че НАТО вижда " знаци ", че Русия " се готви да сътвори предлог за офанзива ".

Столтенберг обаче сподели, че алиансът остава зает с намирането на политическо решение.

" Искаме да принудим Русия да промени курса и да седне на масата за договаряния с нас ", сподели той.

Според него Западът е подготвен да се вслуша в терзанията на Русия, както и да потърси решение, " което да помогне и на НАТО, и на Русия ".

От своя страна пресслужбата на кабинета на президента на Украйна Вoлoдимир Зеленски сподели, че след завръщането си от Мюнхенската конференция по сигурността той е провел среща с управлението на органите за сигурност навръх летището.

" Държавният глава изслуша подробни отчети за събитията през последните 24 часа в Източна Украйна и положението на бойната подготвеност на войските ", а също по този начин " получи настояща информация от разследващите служби за обстановката в Русия и Беларус по украинската граница ", се споделя в отчета.

Съединените щати и други западни страни оповестяват за скупчване на съветски войски покрай границата с Украйна от есента на 2021 година Те считат, че Русия може да възнамерява навлизане в тази страна и да я заплашва със наказания.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Според Русия НАТО търси предлог да разположи повече военни сили и техника наоколо до съветската граница. Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази нервност, с цел да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските съглашения, които поставят основите за политическо разрешаване на въоръжения спор в Донбас.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР