НАТО в официална реакция относно повредите на газопроводите на Северен

...
НАТО в официална реакция относно повредите на газопроводите на Северен
Коментари Харесай

НАТО: Ще има решителен отговор на саботажа на „Северен поток“

НАТО в публична реакция по отношение на повредите на газопроводите на " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " дефинира случилото се като тенденциозен, необмислен и безконтролен бойкот.

" Цялата налична все още информация демонстрира, че това е резултат от умишлени, безразсъдни и безотговорни саботажни дейности. Тези течове предизвикват опасности за корабоплаването и обилни екологични вреди. Подкрепяме провежданите следствия за определяне на произхода на вредите...

Всяка умишлена офанзива против сериозната инфраструктура на съдружниците ще бъде посрещната с обединен и съдбоносен отговор ", гласи известието на Алианса.

Същевременно Министерството на външните работи на Русия през днешния ден съобщи, че течовете по газопроводите " Северен поток " са зародили в зона, следена от разследващите служби на Съединени американски щати, заяви РИА Новости.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова дефинира като " жалки " опитите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер да обясни смисъла на думите на Джо Байдън за преустановяване съществуването на плана " Северен поток 2 ".

Захарова също по този начин назова " смехотворни " и " неистина " думите на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че офанзивите против газопроводите " Северен поток " и " Северен поток-2 " не са от изгода за никого.

Междувременно Си Ен Ен цитира източници от западното разузнаване, съгласно които съветски подводници са били видяни в региона на развалените газопроводи.

Източниците обаче акцентират, че няма доказателства, че подводниците биха могли да бъдат забъркани по какъвто и да е метод в повредата.

Говорителят на датското министерство на защитата също по този начин означи, че съветският подводен флот обичайно е деен в Балтийско море. " Виждаме ги всяка седмица ", споделя той.

Днес стана известно, че шведската брегова защита е разкрила четвърти теч в " Северен поток ". От Европейски Съюз обявиха, че става дума за умишлена щета. Германското разузнаване подозира, че става дума за бойкот на водолази или подводници, който може да е проведен от Украйна и проукраински сили, както и от Русия. Според тях, в случай че тръбопроводите не бъдат ремонтирани бързо, те могат да станат неизползваеми вечно.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере в петък, с цел да разиска приключването на газ от газопроводите " Северен поток " 1 и 2 в Балтийско море, за което се допуска, че е бойкот, разгласи през вчерашния ден шведският външен министър Ан Линде, представена от международните организации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР