НАТО трябва да увеличи броя на силите си, поставени във

...
НАТО трябва да увеличи броя на силите си, поставени във
Коментари Харесай

НАТО увеличава войските в бойна готовност до 300 хиляди

НАТО би трябвало да усили броя на силите си, сложени във висока бойна подготвеност от 40 000 на повече от 300 000на фона на съветската инвазия в Украйна.

Седемкратното нарастване беше оповестено от генералния секретар на военния алианс Йенс Столтенберг преди срещата на върха в Мадрид тази седмица. Това е най-големият ремонт на груповата защита след Студената война, сподели той.

„ Ние ще трансформираме силите за реагиране на НАТО и ще увеличим броя на нашите сили с висока подготвеност до много над 300 000 души”, съобщи той.

Столтенберг също по този начин удостовери, че Алиансът ще разшири разполагането на войски в своите европейски страни-членки, които са най-близо до Русия. Западните съдружници също ще засилят своята противовъздушна защита и ще усилят запасите си от военни доставки, сподели той.

В момента Силите за реагиране на НАТО (NRF) наброяват към 40 000 души. Предстои името също да бъде променено на Съюзни сили за реакция, заяви Sky News.

НАТО също ще промени езика си за Русия, която в последната тактика на Aлианса през 2010 година към момента беше описвана като „ стратегически сътрудник “. Сега Русия в този момент се смята за „ най-значителната и директна опасност за нашата сигурност “.

На срещата на върха на НАТО, която стартира във вторник, се чака съдружниците да се спогодят за засилен изчерпателен пакет от помощ за Украйна, с доставки на предпазени връзки, системи за битка с дронове и гориво.

Той също по този начин ще прегледа предложенията на Швеция и Финландия за присъединение към алианса, откакто бяха подадени заявки в отговор на повишената опасност от Русия.

Съобщението пристигна, когато нашествието на Русия в Украйна доминираше в процедурата на срещата на върха на Г-7, където международните водачи подчертаха своя ангажимент към Украйна в продължаващата война.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР