НАТО трябва да промени начините, по които действа и да

...
НАТО трябва да промени начините, по които действа и да
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев за смъртта на Навални: Путин отряза окончателно моста за стопляне на отношенията със Запада

" НАТО би трябвало да промени методите, по които работи и да се развива в Европа, без значение от края на изборите в Съединени американски щати за президент, политиката на Щатите ще бъде доста по-различна. След Втората международна война, Европа би трябвало от ден на ден да мисли за запазване на своите граници. Всички на Мюнхенската конференция по сигурността споделиха, че Европа би трябвало да мисли повече за своята сигурност ". Това съобщи в ефира на PrimeTime Милен Керемедчиев, интернационален анализатор и някогашен зам.-министър на външните работи.

" Не считам, че Европа ще стигне до такива равнища, че ще може да се отбранява сама. 10 години Европа охолства за своя стопански разцвет, само че в този момент би трябвало да намерения по какъв начин да провежда защитата си и по какъв начин да я усъвършенства ", добави Керемедчиев въ връзка с резултатите от конференцията в Мюнхен в края на предходната седмица.

 
Въпреки визитата на Камала Харис и на Блинкен на конференцията, 60-те милиарда $ са блокирани от Сената на Съединени американски щати, целият пакет от 120 милиарда - доста е евентуално да отидат за защита на границата с Мексико, а не за Украйна или за спора в Газа. 
Милен Керемедчиев

Според Керемедчиев сега е времето на Украйна да договаря, тъй като, в случай че Доналд Тръмп завоюва президентските избори, то страната ще е в по-неизгодна позиция в тези договаряния.  

По тематиката за смърта на съветския опозиционен водач Алексей Навални, Керемедчиев разяснява, че " смъртната присъда " беше подписана още през 2013 година, когато се кандидатира за кмет на Москва. Голямата поддръжка, която получи тогава, го вкара в полезрението на съветските служби ". 

 
По-важно е какво цели Путин с неговата гибел? Протестите са много слаби, само че няма сериозен митинг, както беше при изборите в Беларус. Наистина Навални беше острието на съветската съпротива и тя сега е обеглавена, тъй че в самата Русия отзвукът няма да бъде толкоз мощен. 
Милен Керемедчиев

Обикновеният съветски жител не се вълнува кой знае какъв брой от гибелта на Навални, счита той. 

" Със гибелта на Навални Русия на Путин отряза и последния мост за връзка и стопляне на връзки със Западния свят и Съединени американски щати. Той сподели, че борбата ще бъде тотална и без крачка оттегляне на Русия в тази част ", заключи Керемедчиев. 

Целия диалог във видеото.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР