НАТО трябва да предприеме конкретни стъпки за разрешаване на мигрантската

...
НАТО трябва да предприеме конкретни стъпки за разрешаване на мигрантската
Коментари Харесай

Полша призова НАТО за конкретни стъпки заради кризата по границата с Беларус

НАТО би трябвало да предприеме " съответни стъпки " за разрешаване на мигрантската рецесия на беларуската граница, зави днес полският министър-председател Матеуш Моравецки и добави, че Полша, Литва и Латвия може да изискат съвещания, според член 4 от северноатлантичекия контракт, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съгласно член 4 всеки член на НАТО може да изиска съвещания във всеки един миг, когато реши, че неговата териториална целокупност, политическа самостоятелност или сигурност са застрашени.

Обсъждаме с Латвия и изключително с Литва, дали да задействаме член 4 от контракта за НАТО, сподели Моравецки за полската държавна осведомителна организация ПАП.

За нас не е задоволително единствено да изразим обществено загрижеността си, в този момент се нуждаем от съответни стъпки и ангажираност на целия съюз, акцентира министър председателят.

Хиляди мигранти дойдоха в Беларус с вяра да преминат оттова в Европейския съюз, само че на границата се оказаха в капан при мразовити условия.
Европейски Съюз упреква Минск, че е провел рецесията, с цел да окаже напън върху общността във връзка със глобите, които му наложи, само че Беларус неколкократно отхвърли това.

Някои страни в района предизвестиха, че опълчването може да ескалира във боен спор. Руският президент Владимир Путин, основен покровител на беларуския водач Александър Лукашенко, сподели, че Русия е подготвена да помогне за разрешаване на рецесията, заяви през днешния ден организация РИА.

Моравецки сподели за ПАП, че водачите от Европейски Съюз ще обсъдят спомагателни наказания против Беларус, в това число цялостно затваряне на границата. Той заяви още, че Европейски Съюз би трябвало да финансира взаимно построяването на стена по границата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР