НАТО трябва да постигне още по-високи нива на готовност и

...
НАТО трябва да постигне още по-високи нива на готовност и
Коментари Харесай

Столтенберг: Съгласен съм, че на Киев трябва да бъде доставено повече тежко въоръжение

НАТО би трябвало да реализира " още по-високи равнища на подготвеност " и да заздрави оръжейните си качества по източната си граница на фона на съветската инвазия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс, която цитира изявление на ръководителя на военния съюз.

Генералният секретар Йенс Столтенберг се изрече след неофициални диалози в Нидерландия с нидерландския министър председател Марк Рюте и водачите на Дания, Полша, Латвия, Румъния, Португалия и Белгия преди идната среща на върха на НАТО в Мадрид в края на месеца. В отговор на апел на президента на Украйна Володимир Зеленски за повече далекобойни оръжия, Столтенберг сподели, че е склонен, че на Киев би трябвало да бъде доставено повече тежко въоръжение, само че не даде повече детайлности. " Що се отнася до въоръжение, ние тук сме единни, че е от сериозно значение Русия да изгуби войната ", сподели пред кореспонденти нидерландският водач Рюте. " И защото не можем да имаме директна борба сред войски на НАТО и Русия, това което би трябвало да създадем, е да се уверим, че Украйна може да води тази война, че тя има достъп до всички нужни оръжия ", добави той.

Запитан за молбите на Швеция и Финландия за присъединение към алианса, Столтенберг сподели, че търси " обединен път напред ", с цел да позволи опълчването на Турция, която е ядосана, защото счита, че Швеция поддържа кюрдските бойци.

След началото през февруари на съветската инвазия в Украйна, която Русия назовава " специфична интервенция ", НАТО ускори наличието си в балтийските страни. Столтенберг сподели, че НАТО в допълнение ще заздрави алианса, когато всички 30 страни членки се срещнат на 29-30 юни в испанската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР