НАТО трябва да помисли повече как да действа с Китай

...
НАТО трябва да помисли повече как да действа с Китай
Коментари Харесай

НАТО обяви коя е основната заплаха през следващите години

НАТО би трябвало да намерения повече по какъв начин да работи с Китай и военния напредък на азиатския колос, макар че Русия остава главният противник през идващото десетилетие. Това се споделя в отчет за реформирането на Северноатлантическия съюз, съобщи " Ройтерс ".

Докладът " НАТО 2030 ", квалифициран от по този начин наречената група на " мъдреците ", съдържа 138 оферти, е оповестен на фона на засилващото се подозрение към задачата на НАТО, откакто предходната година френският президент Еманюел Макрон разгласи, че е в " мозъчна гибел ", съобщи News.bg.

" Китай повече не е положителният търговски сътрудник, за който Западът се надяваше. Китай е изгряващата мощ на нашето столетие и НАТО би трябвало да се приспособява ", разгласи посланик от Алианса, който е разгледал отчета и уточни китайските дейности в Арктика и Африка, и вложенията в европейска инфраструктура. Част от отговора на НАТО би трябвало да бъде поддържане на софтуерно предимство в конкуренцията с Китай, отбрана на компютърните мрежи и инфраструктура, разясни дипломатът, цитирайки отчета, макар че не всички рекомендации ще бъдат признати.

30-членният боен съюз също може да построи по-тесни партньорства с страни като Австралия и да се концентрира повече върху въздържане в космоса, където Китай развива свои активи. НАТО би трябвало да намерения върху включване на Китай в формалния стратегически документ на Алианса - Стратегическа идея, оповестиха дипломати, въпреки че няма да разгласят азиатската страна за зложелател.

Като други рекомендации се показват външните министри на страните членки на НАТО да се срещат по-редовно и апел за усилване ролята на генералния секретар като интернационален посредник. Докладът ще бъде разискван от външните министри на страните членки на НАТО във вторник преди да бъде показан на държавните ръководители през 2021 година Междувременно НАТО предложения на среща новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън при започване на идната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР