НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си

...
НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си
Коментари Харесай

НАТО: Руснаците са все по-агресивни

НАТО би трябвало да усъвършенства отбранителните си качества и готовността си да работи като последица от все по-агресивните и непредсказуеми дейности на Русия. Това мнение изрази генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в изявление за немския вестник „ Велт ам Зонтаг “, оповестиха международните организации.

Столтенберг сподели, че чака немският канцлер Ангела Меркел и другите водачи от НАТО да внесат промени в метода си на идната среща на върха на алианса през юли в Брюксел поради риска, че Русия поетапно може да придаде повече тежест на нуклеарните си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни качества.

„ Мисля, че ние ще би трябвало да се надигнем през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние би трябвало да сме нащрек и решителни ", сподели Столтенберг. Миналата седмица той упрекна Кремъл, че се пробва да дестабилизира Запада с нови нуклеарни оръжия, хакерски атаки и прикрити дейности, включително и отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка на английска земя.

„ Винаги можем да създадем повече и би трябвало да размишляваме върху това в този момент. Отравянето във Англия следва, както всичко демонстрира, един модел, който ние следим от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна ", съобщи генералният секретар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР