НАТО трябва да отчете много неща, които станаха ясни по

...
НАТО трябва да отчете много неща, които станаха ясни по
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: Войната на Русия в Украйна изисква кардинална промяна на стратегията на НАТО

НАТО би трябвало да регистрира доста неща, които станаха ясни по време на съветската инвазия в Украйна. Това съобщи в някогашният командващ войските на Съединени американски щати в Европа ген. Бен Ходжис.

" Използването на муниции от страна на Русия надвишава всевъзможни оценки. Поради това на страните-членки на НАТО ще им се наложи да преразгледат дали създават задоволително муниции за нескончаем спор, с такива темпове на използване на муниции ", споделя той.

Американският военачалник от запаса предлага на Алианса да обърне по-голямо внимание на своята противовъздушна и противоракетна защита.

" Ние виждаме какво се случва, когато съветската страна всекидневно употребява стотици ракети и самолети. Това е огромно предизвикателство, което стои пред нас. Много се надявам Алиансът и Съединени американски щати да разработят тактика за Черноморския район. Това е стратегически значимо - задоволително е да погледнете на картата, с цел да разберете за какво ", изяснява Ходжис.

Бившият командващ американските войски в Европа е уверен, че Алиансът би трябвало да преразгледа " концепцията за въздържане от позиция на това, че преди всичко би трябвало да е подготвен да отбрани членовете си, а освен да се има опция за бързо разрастване на сили и да има повече запаси по границите си ".

" Мисля, че нашите съдружници, които оформят Източния фланг на НАТО видяха какво се случи в Буча. Те ясно схващат, че при положение на съветска окупация въобще ще остане нещо, което да бъде освобождавано о възстановявано. Поради това не трябва да се разрешава (на руснаците, бел. ред.) да завземат даже и сантиметър територия. И аз мисля, че това ще бъде преразгледано ", акцентира Ходжис.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР