НАТО трябва да остане в състояние да се справи с

...
НАТО трябва да остане в състояние да се справи с
Коментари Харесай

Столтенберг призова за по-бързо увеличаване на разходите за отбрана

НАТО би трябвало да остане в положение да се оправи с всяко предизвикателство измежду един по-непредсказуем и конкурентен свят , изясни генералният секретар Йенс Столтенберг на шефовете на защитата на съдружниците, оповестява НАТО.

" Нашите въоръжени сили подсигуряваха, че тази здравна рецесия не се е трансформирала в рецесия на сигурността, само че COVID-19 не е предиздвикал други провокации да изчезнат. Нашата народна власт, нашите полезности и учреден на правила международен ред се оспорват . Следователно би трябвало да сме подготвени да се надигнем против всевъзможни закани , които може да донесе бъдещето ", разяснява той.

Генералният секретар прикани съдружниците да продължат да усилват разноските за защита , да влагат в модерни качества и да засилят готовността на въоръжените сили да се оправят с световните провокации като нападателните дейности на Русия, тероризма и възхода на Китай .
 Столтенберг към Байдън: Заедно започваме нова глава за Алианса
Столтенберг към Байдън: Заедно започваме нова глава за Алианса

Двамата са разискали тероризма, Русия, Китай...

Столтенберг съобщи, че чака с неспокойствие да работи с американския президент Джо Байдън , защото Съединени американски щати и Европа са по-безопасни дружно.

Гледайки към десетилетието генералният секретар съобщи, че ще показа рекомендациите си за подготовка на НАТО за бъдещето , когато съюзните водачи се срещнат в Брюксел тази година. Той акцентира, че желае НАТО да предприеме по-глобален метод и да работи в тясно съдействие с демокрациите в азиатско-тихоокеанския район.

Що се отнася до Афганистан, Столтенберг съобщи, че мирните договаряния сред афганистанското държавно управление и талибаните са историческа опция и че всевъзможни корекции на равнищата на войските на НАТО в страната би трябвало да се подхващат от съдружниците по съгласуван метод.

По време на еднодневната среща, съюзническите началниците на защитата на Алианса ще се съсредоточат върху интервенциите на НАТО , отговора на коронавирусната рецесия и документите за стратегическо военно обмисляне .
 Съединени американски щати поддържат страните от Югоизточна Азия против натиска на Китай
Съединени американски щати поддържат страните от Югоизточна Азия против натиска на Китай

Съединени американски щати отхвърлят морските териториални искания на Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР