НАТО след като обърка Европа, сега иска да разруши мира

...
НАТО след като обърка Европа, сега иска да разруши мира
Коментари Харесай

Китайският посланик в Русия: НАТО е заплаха за мира в Азиатско-тихоокеанския регион

НАТО откакто обърка Европа, в този момент желае да унищожи мира и спокойствието в Азиатско-тихоокеанския район . Действията на Алианса въобще не способстват за идеята на другарството. Това съобщи китайският дипломат в Русия Джан Ханхуей, представен от ТАСС.

По думите му НАТО се е отклонил от задачите на Хартата на Организация на обединените нации, които са да развива другарски връзки сред нациите и да укрепва световния мир. Въпреки общия мир и непоклатимост в Азиатско-тихоокеанския район, НАТО упорства за осъществяване на военни учения и разрастване на по този начин наречените интервенции за обезпечаване на независимост на корабоплаването в района. Това води до ескалиране на напрежението и основаване на борба сред лагерите , разясни Ханхуей

Това, което НАТО прави, въобще не е в интерес на идеята на другарството сред човечеството и света, добави той.

Посланикът е уверен, че разширението на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район надвишава концепцията за групова самозащита, позволена от Хартата на Организация на обединените нации . Алиансът се назовава асоциация за групова защита, упражняваща правото на групова самозащита, само че продължава да се уголемява през границите, възнамерявайки да предизвика военна борба в Азиатско-тихоокеанския район, добави той.

Джан Ханхуей означи, че сходни дейности са нарушаване на наредбите на Хартата на Организация на обединените нации по отношение на районните съглашения . Разширяването на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район унищожава неговия самоналожен географски обсег, намесва се в мандата на Съвета за сигурност и нарушава рестриктивните мерки на Хартата на Организация на обединените нации по отношение на районните договорености, разясни посланикът.

Според него през последните години НАТО протяга ръце от ден на ден и повече в опит да се намеси в делата на Азиатско-тихоокеанския район. Като образец за това посоча поканите към Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия да вземат участие в срещата на върха на алианса.

Желанието на НАТО да се реалокира на изток, в Азиатско-тихоокеанския район, провокира огромна угриженост и мощно несъгласие от страна на страните от района, сподели още дипломат Ханхуей.
 Китай: Турция е срещу разширението на активността на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район
Китай: Турция е срещу разширението на активността на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район

Турция ще продължи да съблюдава правилото за един Китай и не вижда развиването на Пекин като заплаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР