НАТО ще започне най-голямото си учение от Студената война следващата

...
НАТО ще започне най-голямото си учение от Студената война следващата
Коментари Харесай

Най-големите учения на НАТО след Студената война ще започнат следващата седмица

НАТО ще стартира най-голямото си обучение от Студената война идната седмица с към 90 000 чиновници, които ще вземат участие в траялите месеци военни игри, сподели висшият командващ на алианса военачалник Крис Каволи сподели.

Каволи сподели в четвъртък, че ученията ще репетират осъществяването на районните проекти на НАТО, първите проекти за защита, които алиансът е изготвил от десетилетия, в които се разказва по какъв начин ще отговори на съветска офанзива.

НАТО не загатна Русия по име в своето известие. Но неговият главен стратегически документ дефинира Москва като най-значимата и директна опасност за страните-членки.

Алиансът сподели още, че ще вземат участие повече от 50 кораба, от самолетоносачи до разрушители; повече от 80 бойни самолета, хеликоптери и дронове; и минимум 1100 бойни машини, в това число 133 танка и 533 бойни машини на пехотата.

„ Steadfast Defender 2024 ще показва способността на НАТО да разположи бързо сили от Северна Америка и други елементи на алианса, с цел да укрепи отбр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР