НАТО ще приеме решение за увеличаване на броя на силите

...
НАТО ще приеме решение за увеличаване на броя на силите
Коментари Харесай

НАТО повишава силите за бързо реагиране до 300 хиляди бойци

НАТО ще одобри решение за увеличение на броя на силите за бързо реагиране до 300 000 бойци, заяви през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на конференция в навечерието на срещата на върха на страните от пакта в Мадрид тази седмица.

Той дефинира идните решения като " дълбока смяна " във опциите за въздържане и защита. Столтенберг изрази очакване съдружниците да дефинират Русия като най-значителната и директна опасност за сигурността на страните от Алианса.

По неговите думи се планува за пръв път Китай да бъде посочен в новата стратегическа идея на пакта като предизвикателство за полезностите и ползите на НАТО.

Столтенберг съобщи, че към момента не може да обещае нищо във връзка на молбите на Финландия и Швеция да се причислят към Алианса. По неговите думи договарянията ще продължат в Мадрид и може да има прогрес.

Вярвам, че съветският президент Владимир Путин схваща, че нападението над една страна от НАТО води до отговор от останалите съдружници, уточни генералният секретар във връзка напрежението към Калининград. Генералният секретар посочи, че решенията за използване на член 5 от Вашингтонския контракт за взаимна отбрана са политически и се задействат с единомислещо гласоподаване от страните в НАТО.

Той означи, че множеството страни от Алианса извършват, или са напът да реализират до края на годината условието да влагат два % от Брутният вътрешен продукт в защита. По неговите думи този дял на разноските към този момент се възприема като най-малко, а не като " таван ".

Генералният секретар заяви, че следва да се утвърди спомагателна помощ за Украйна, която включва обезпечаването на ново военно съоръжение, средства за връзка, гориво. Предвижда се да бъдат обезпечени един милиард евро за разработки с допустимо двойно предопределение, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР