НАТО ще подкрепя Украйна, но няма да се намесва във

...
НАТО ще подкрепя Украйна, но няма да се намесва във
Коментари Харесай

Столтенберг в Берлин: Подкрепа от НАТО - да, но намеса - не

НАТО ще поддържа Украйна, само че няма да се намесва във войната. Това обявиха генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг и немският канцлер Олаф Шолц. Столтенберг се срещна с канцлера в Берлин, безусловно часове откакто Зеленски държа тирада пред депутатите от Бундестага и помоли за помощ.

Столтенберг и Шолц разговаряха близо час. Двамата насочиха остри рецензии към Русия, само че подчертаха, че НАТО няма да се намесва военно.

„ НАТО носи отговорността за това този спор да не ескалира в допълнение. Намеса би била още по-опасна и ще аргументи още повече премеждия, гибел и опустошения ", уточни Столтенберг.

„ Путин разчита единствено на принуждение и предизвиква големи страдания в Украйна. Ние поддържаме украинците “, съобщи и Шолц. Той даде обещание финансова и филантропична помощ, само че и доставка на военни средства.

Столтенберг похвали Германия за поддръжката и за това, че е приела към този момент няколко десетки хиляди бежанци от Украйна. С готовността си да превъоръжи Бундесвера канцлерът е посочил храброст. Берлин ще отделя към този момент 2% от Брутният вътрешен продукт за армията си, а още тази година ще изхарчи 100 милиарда евро за превъоръжаване.

Какот Клуб Z писа, малко преди този момент украинският президент Зеленски помоли за още помощ.

Той остро подлага на критика немската политика и бизнес за прекомерно околните връзки с Русия, които са съдействали за подготовката й за война.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР