НАТО ще подкрепя Украйна, докато тя не победи във войната,

...
НАТО ще подкрепя Украйна, докато тя не победи във войната,
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна бавно, но сигурно възвръща териториите си

НАТО ще поддържа Украйна, до момента в който тя не победи във войната, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в Норвегия, съобщи Ройтерс. Путин подцени НАТО, добави той.
Прочетете още
Запитан за украинската контраатака, Столтенберг сподели, че украинците реализират прогрес, само че има доста неустановеност, макар че Украйна постепенно, само че несъмнено си възстановява територията.

НАТО води вътрешни полемики за това по какъв начин да се постави завършек на спора в Украйна и по какъв начин да се реализира мир, сподели още генералният секретар на алианса. От Украйна зависи да реши по кое време ще има подобаващи условия за присъединение към договарянията след съветското навлизане, добави Столтенберг.

" Украинците и единствено те могат да решат по кое време има условия за договаряния и кой може да седне на масата за договаряния и да каже кое решение е задоволително ", сподели той.

Украинците вземат решение какви да бъдат изискванията на мира, ролята на НАТО е да поддържа Украйна, добави генералният секретар на блока.

НАТО не е разкрил никакви промени в разположението на съветските нуклеарни сили и западният алианс не вижда причина да ни накара да променим личните си сили и метода, по който те са ситуирани, сподели Столтенберг. 

Досега не сме станали очевидци на нищо, което да изисква това от наша страна, уточни генералният секретар на НАТО.

Столтенберг сподели още, че страните членки на алианса не би трябвало да стават прекомерно подвластни от Китай за стратегически първични материали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР