НАТО ще подкрепя Украйна до победата й във войната, заяви

...
НАТО ще подкрепя Украйна до победата й във войната, заяви
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО ще подкрепя Украйна до победата й във войната


НАТО ще поддържа Украйна до успеха й във войната, съобщи изрично през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в Норвегия, съобщи Ройтерс.

Той акцентира, че украинската войска постепенно, само че несъмнено отвоюва своята земя и пактът няма да спре да й оказва помощ. „ Путин подцени НАТО “, добави той.

Според него и измежду двете партии в американския Конгрес съществува необятно единодушие за поддръжка на Украйна. Столтенберг въпреки всичко призна, че в НАТО не престават вътрешните полемики за това по какъв начин да бъде завършена войната и да се реализира дълготраен мир в района, прецизира БиБиСи.

Само украинците могат да решат по кое време има условия за договаряния и кой може да седне на масата за договаряния. Единствено Киев може да каже кое решение е задоволително “, сподели той.

Украинците вземат решение какви да бъдат изискванията на мира, ролята на НАТО е да поддържа Украйна, добави генералният секретар на блока.

Йенс Столтенберг засегна и въпроса с нуклеарното оръжие. Според него не се следят никакви промени при нуклеарните сили на Русия и по тази причина Североатлантическият алианс също не вижда потребност да преразглежда личните си позиция в тази сфера.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР