НАТО ще обмисли нуждата от допълнително подсилване на Източния фланг

...
НАТО ще обмисли нуждата от допълнително подсилване на Източния фланг
Коментари Харесай

НАТО се подготвя за допълнително подсилване на Източния фланг

НАТО ще обмисли потребността от в допълнение укрепване на Източния фланг поради опасността от Русия и войната в Украйна, заяви през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той посочи, че министрите на защитата на страните от пакта през днешния ден и на следващия ден ще обсъдят съответните потребности на всяка от страните по източните граници на НАТО.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5991
,,Разговорите ще обзет въпроса какви сили са нужни в обособените страни. Това значи по-висока подготвеност, разполагане на повече батальони на изток, прекачване на техника и снаряжение``, разясни Столтенберг.

Той добави, че тези старания засягат всички страни от НАТО, тъй като Алиансът би трябвало да бъде готов да се опълчи на закани и нахлуване от всяка посока.

По неговите думи следва НАТО да одобри дълготрайни решения, с цел да може да бъде в положение да отбрани всяка педя от пакта от всяка опасност. Той означи, че осем батальона към този момент са изпратени по източните граници и 40 000 бойци са на директно послушание на Алианса.

Утре следва да беседваме за доста подсилване на качествата за въздържане и защита, съобщи Столтенберг.

Генералният секретар означи, че Украйна към този момент е получила военно съоръжение от страните от пакта за милиарди долари.

,,Съюзниците са решени да продължат доставките на въоръжение, в това число с огромен обсег``, добави той.

По неговите думи скоро може да се очаква да бъде одобрено обезпечаването на дълготрайна поддръжка за Киев за прекосяване от руско към модерно въоръжение по стандартите на НАТО.

Столтенберг добави, че към момента не може да каже по кое време ще бъде открито решение, обвързвано с възраженията на Турция за приемането на Швеция и Финландия в НАТО.

Търсим излаз, работим за набелязване на идващите стъпки, взимаме поради опасенията на всички съдружници, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР