НАТО ще изпрати допълнително още 700 бойци в Косово заради

...
НАТО ще изпрати допълнително още 700 бойци в Косово заради
Коментари Харесай

НАТО изпраща още 700 военни в Косово

НАТО ще изпрати в допълнение още 700 бойци в Косово поради митингите  и безредиците през последните дни. Те са провокирани от встъпването в служба на трима албански кметове в обитаемоте със сърби региони на страната.

Сръбското население бойкотира изборите, като по този метод новата локална администрация в три общини беше определена с гласовете на малко над три % от гласувалите.

Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че се месят в тази част на света

Сърбите излязоха на митинг против встъпването в служба на новите кметове, като при конфликтите бяха ранени над 30 военнослужещи на КФОР.

„ Нашите претенции са специфичните сили на Косово да се изтеглят от административните здания в обитаемоте със сърби общини и изобщо да се изтеглят от Северно Коксово. Както и не се позволяват новоизбраните албански кметове да встъпят в служба “, съобщи някогашният кмет на Звечан Сърджан Милосавлевич.

В петък сръбският президент Александър Вучич сложи армията в цялостна бойна подготвеност

Основният покровител на Косово Съединените щати предизвестиха премиера Албин Курти да не си играе с огъня и че няма да демонстрират изключително самообладание в очакване на ограничения за понижаване на напрежението в северната част на страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР