НАТО се обявява за максимално широко включване в европейски отбранителни

...
НАТО се обявява за максимално широко включване в европейски отбранителни
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО иска да включи в европейската отбрана и държави извън ЕС

" НАТО се афишира за оптимално необятно включване в европейски отбранителни планове на страни, които не са част от Европейски Съюз ", съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг , представен от ТАСС и БГНЕС. Той взе участие в среща на високо ниво за европейската защита и съдействие. 

„ Обявяваме се за оптимално необятно включване в европейското отбранително съдействие на страни, които не влизат в Европейски Съюз. Трябва да се помни, че след Brexit  над 80% от разноските за защита в НАТО ще се паднат на страни, които не са в Европейски Съюз ”, каза Столтенберг. 

Той подсети, че Англия е основна страна в НАТО с максимален боен бюджет след този на Съединени американски щати.

Brexit изобщо няма да повлияе на връзките на НАТО с тази страна, той единствено ще способства за консолидиране на алианса ”, заключи Столтенберг. 

В продължение на десетилетия Англия блокираше всички отбранителни начинания на Евросъюза, смятайки, че те ще понижат ролята на Съединени американски щати в Европа. Днес парадигмата е изменена. Европейски Съюз координира всичките си отбранителни начинания с НАТО и работи върху това, дейностите на двете организации да се допълват взаимно. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР