НАТО се готви да проведе най-големите си военни учения от

...
НАТО се готви да проведе най-големите си военни учения от
Коментари Харесай

НАТО се готви за най-крупните военни учения от Студената война насам

НАТО се готви да организира най-големите си военни учения от Студената война насам, оповестява английският вестник The Financial Times, като прецизира, че те ще бъдат проведени на територията на Германия, Полша и балтийските страни през 2024 година.

Очаква се минимум 41 000 бойци и повече от 50 плавателни съда да вземат участие в маневрите. В хода им се възнамерява да бъдат осъществени също сред 500 и 700 полета. Планът е да се употребяват " географски данни от действителния живот, с цел да се основат по-реалистични сюжети за войските “.

Целта на учението, съгласно изданието, е " отработване на опит за отбиване на съветска експанзия, ориентирана против една от страните-членки на Алианса “. Твърди се, че маневрите се преглеждат от НАТО като " основна част от демонстрирането на готовността на Алианса за война ".

По данни на FT ученията ще се проведат в Германия, Полша и балтийските страни през февруари и март 2024 година. В тях с изключение на 31-те страни членки на НАТО ще взе участие и Швеция, която към момента чака утвърждение за участие в Алианса от Турция и Унгария.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР