НАТО създава нови два командни щаба - морски за района

...
НАТО създава нови два командни щаба - морски за района
Коментари Харесай

НАТО ще бъде в постоянна бойна готовност от 2020 година

НАТО основава нови два командни щаба - морски за региона на Атлантическия океан в Съединени американски щати и по логистика - в Германия. Това разгласи на конференция генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Той заяви, че от 2020 година НАТО ще поддържа в непрекъсната бойна подготвеност 30 батальона, 30 бойни кораби, 30 поделения на Военновъздушни сили.

" Това е самодейността 4х30. 30 батальона, 30 бойни кораби и 30 подразделения на Военновъздушни сили ще бъдат в подготвеност 30 дни ", сподели още Столтенберг.

Според него, страните от Алианса имат друг взор към газопровода " Северен поток-2 ", само че за всички е значимо да обезпечат резистентност на инфраструктурата на територията на всички държави-членки, изключително когато става дума за планове в енергетиката.

Генералният секретар приветства концепцията за разширение на американското военно наличие в Европа, визирайки настояването на Полша за разкриване на американска военна база на нейна територия.

Изявленията на Столтенберг идват ден преди срещата на министрите на защитата на страните от НАТО, планувана за 7 и 8 юни. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР