НАТО реши днес да задейства отбранителните планове и това е

...
НАТО реши днес да задейства отбранителните планове и това е
Коментари Харесай

НАТО обяви повишена готовност за разгръщане на силите за бързо реагиране

НАТО реши през днешния ден да задейства отбранителните проекти и това е стъпка за отбрана на съдружниците, която ще ни разреши да разгърнем сили, в това число за бързо реагиране, там, където е належащо. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след изключително съвещание на посланиците на страните от алианса

Той посочи, че съвещанието е било свикано по искане на няколко страни от НАТО, в това число България. Столтенберг добави, че за на следващия ден е планувано изключително онлайн съвещание на държавните и държавните ръководители на страните от пакта, както и на Финландия и Швеция, с цел да се разиска по какъв начин да продължат връзките с Русия след нападението против Украйна.

Генералният секретар разясни, че днешното решение дава по-голяма еластичност на военното командване за разрастване на силите при нужда. Той добави, че ще бъде в допълнение подсилено наличието по източния фланг.

" Осъждаме допустимо най-решително съветското навлизане в Украйна, призоваваме Русия неотложно да приключи военните дейности и да избере дипломацията. Москва употребява мощ в опит да пренапише историята. Русия затвори вратата за политическо решение и съжаляваме за това, добави генералният секретар. По неговите думи цялата отговорност за днешните събития е на съветското управление ", съобщи генсекът на Алианса.

Столтенберг изрази увереност, че днешните решения на НАТО ще предотвратят нахлуване против страна от пакта. По неговите думи в противоположен случай ударът по страна от НАТО ще се преглежда като нахлуване против всички съдружници. В отговор на въпрос на конференция Столтенберг посочи, че НАТО няма и не има намерение да изпраща сили в Украйна. По неговите думи през днешния ден не е обсъждано настояването на Украйна за затваряне на Босфора за съветски кораби.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР