НАТО разполага с три-четири години, за да се подготви за

...
НАТО разполага с три-четири години, за да се подготви за
Коментари Харесай

Естонски министър: НАТО има 3-4 години, за да се подготви за тест от Русия

НАТО разполага с три-четири години, с цел да се приготви за тест от Русия, съобщи през днешния ден естонският външен министър Маргус Цахкна, представен от Българска телеграфна агенция.

Цакхна сподели на взаимна конференция с полския външен министър Радослав Шикорски, че Естония, Литва и Латвия не възприемат Русия като непосредствена опасност, защото Москва е заета с Украйна. Министърът обаче посочи, че съветският президент Владимир Путин укрепва военната машина на страната си.

" Трябва обаче да разберем, че съветската военна машина проработи на цялостни обороти, като става дума както за индустриалните благоприятни условия, по този начин и за манталитета, тъй като Путин в този момент управлява всичко ", предизвести Цакхна на конференцията във Варшава.

Естонският министър сподели, че съгласно естонското държавно управление остават " три-четири години " до " тест за НАТО " от Русия.

Естония, Литва и Латвия са считани за най-вероятните цели, в случай че един ден Русия реши да опита офанзива против страна от НАТО, отбелязва АП. Полша, който е с доста по-голяма територия от балтийските страни, също се усеща застрашена. И четирите страни са непоколебими поддръжници на Украйна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР