НАТО разглежда въпроса дали алиансът да има по-постоянно увеличаване на

...
НАТО разглежда въпроса дали алиансът да има по-постоянно увеличаване на
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО решава дали да увеличи войските си в Западните Балкани

НАТО преглежда въпроса дали алиансът да има по-постоянно увеличение на войските в района. Това съобщи през днешния ден на конференция в Прищина генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс. Столтенберг сподели, че НАТО прави обзор на военното си наличие в Западните Балкани.

Ще създадем нужното, с цел да осигурим безвредна среда за всички хора в Косово, сподели през днешния ден в Прищина Йенс Столтенберг след среща с президента на Косово Вьоса Османи, заяви Косово онлайн.

" Това е доста значима среща за обстановката със сигурността в Косово и района след случилото се през септември “, сподели Столтенберг, който съобщи при започване на обръщението си, че се радва да бъде в Прищина.

Той напомни и събитията в Северно Косово през май. " Що се отнася до насилието през май и септември, това е неприемливо и по тази причина увеличихме наличието си “, сподели Столтенберг.

НАТО, добави той, поддържа разговора сред Белград и Прищина. " И двете страни би трябвало да бъдат ангажирани “, сподели генералният секретар на НАТО и приветства последното предложение за основаване на Съюз на сръбските общини.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР